top of page

za 19 feb

|

Lekkum

ZEN MEDITATIE VOOR BEGINNERS

Bij de introductiecursus van Zen.nl ontdek je mediteren voor beginners. Tijdens de cursus leer je de eeuwenoude techniek van zenmeditatie en hoe je die dagelijks toe kunt passen. De introductiecursus bestaat uit één les per week en duurt vijf maanden.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
ZEN MEDITATIE VOOR BEGINNERS
ZEN MEDITATIE VOOR BEGINNERS

Tijd en locatie

19 feb 2022, 10:00 – 12:00

Lekkum, Mearsterpaed 8, 9081 AK Lekkum, Nederland

Over het evenement

Bij de introductiecursus van Zen.nl ontdek je mediteren voor beginners. Tijdens de cursus leer je de eeuwenoude techniek van zenmeditatie en hoe je die dagelijks toe kunt passen. De introductiecursus bestaat uit één les per week en duurt vijf maanden. Elke les begint met een interactieve inleiding. Daarna wordt er gemediteerd, afgewisseld met loopmeditatie en we sluiten af met thee. De inleidingen geven je inzicht in de oorzaken van onrust en handvatten hoe dit te veranderen. Ook behandelen we onderwerpen uit de zentraditie om op een zenvolle manier naar jezelf en de wereld om je heen te kijken. Daarnaast maak je kennis met wat moderne wetenschap en psychologie zeggen over de positieve effecten van zenmeditatie, zoals:

  • meer rust
  • minder stress
  • beter slapen
  • beter voelen
  • meer aandacht
  • beter kunnen luisteren
  • minder storende emoties
  • meer energie
Mediteren voor beginners: Leer denken wat je wilt denken

Aan de hand van het denkmodel uit het cursusboek Leer denken wat je wilt denken wordt duidelijk hoe onze denkwereld werkt en hoe meditatie kan helpen te leren denken wat je wilt denken en te voelen wat je wilt voelen. Alle nieuwe inzichten en de verdieping ervan door de regelmatige beoefening van meditatie, zorgen ervoor dat deelnemers de introductiecursus als leerzaam, inspirerend en verrijkend ervaren. De wekelijks lessen van een ervaren leraar en de uitwisseling van ervaringen met je medecursisten stimuleren de toepassing van zen in je dagelijks leven. Zo pluk je er echt de vruchten van en merk je meestal binnen een paar weken dat mediteren positieve effecten geeft. Tommy Wieringa: De algemene effecten die met de werking van zenmeditatie in verband worden gebracht, zoals focus, kalmte en controle onderschrijf ik een voor een. Wil je meer info neem contact op met: Eelco Smits 0599-235704 E-mail: eelco@zen.nl

Deel dit evenement

bottom of page