top of page

za 28 okt

|

Centrum Pacha Mama, in de tuin

Volle Maan Vuurceremonie

Voel je welkom bij deze helende en transformerende vuurceremonie, die elke Volle Maan plaatsvindt!

Volle Maan Vuurceremonie
Volle Maan Vuurceremonie

Tijd en locatie

3 andere datums

28 okt 2023, 19:30 – 21:30

Centrum Pacha Mama, in de tuin , Mearsterpaed 8, 9081 AK Lekkum, Nederland

Over het evenement

Sinds het vroege bestaan van de mensheid wordt bij volle en/of nieuwe maan vuurceremonies gehouden. In de westerse wereld (her)ontdekken steeds meer mensen de kracht van een vuurceremonie en wordt deze ceremoniële traditie in vele landen in ere hersteld. Een heilig vuur wordt als zeer reinigend en transformerend ervaren. Een vuurceremonie brengt verbinding tot stand. Verbinding van mensen onderling en over de hele wereld, maar ook verbinding met de natuur, de elementen en spirits.

Bij een vuurceremonie kunnen pijnlijke ervaringen, trauma’s en alles wat onwenselijk is worden getransformeerd. Je maakt thuis een offer van natuurlijke materialen. Het maakt niet uit hoe groot. Je kan het ook opschrijven en dat in het vuur brengen. Bij de ceremonie  wordt alles in het offer gebracht wat onwenselijk is en wordt er ingebracht wat wel wenselijk is. De heilige ruimte wordt geopend en er wordt een lied gezongen ter aanwakkering van het vuur. 

Tijdens het zingen worden Pacha Mama (moeder aarde), de krachtdieren, de hemellichamen, onze voorouders en alle aanwezige geëerd en wordt het vuur gevoed met olie. Als het vuur ‘vriendelijk’ genoeg is worden de offers door de aanwezigen in het vuur gelegd. Tijdens de ceremonie gaat er een Pacha Mama (moeder aarde) stick rond waar iedere aanwezige de zegeningen en/of bedankjes aan moeder aarde inbrengt.   

Nadat iedereen haar of zijn offer in het vuur heeft gelegd zal de Pacha Mama stick in het vuur worden gelegd. De voorouders worden uitgenodigd om zich te komen warmen aan het vuur. Daarna wordt de heilige ruimte gesloten.

Door: Claasje Kos (Inca Sjamaan) 

Kosten:  vrijwillige bijdrage 

Wanneer:  bij volle maan, ’s avonds om 19:30

Graag vooraf aanmelden via: sjamanismefriesland@hotmail.com

Deel dit evenement

bottom of page