top of page

za 02 apr

|

Lekkum

The fool in the empty space

voor wie in overgave en vrijheid zichzelf wil zijn, ook onder ongebruikelijke omstandigheden als een sollicitatie, een lezing geven, bij een aanrijding, uitreiking van je eerste zwemdiploma of door een onhandigheid voor paal staan,..voor wie wil spelen in het leven.

Tickets zijn niet te koop
Andere evenementen bekijken
The fool in the empty space
The fool in the empty space

Tijd en locatie

02 apr 2022, 10:00 – 17:00

Lekkum, Mearsterpaed 8, 9081 AK Lekkum, Nederland

Over het evenement

The ‘Fool in the Empty Space’ is een speel-tijd en ruimte; je krijgt twee dagen in een lege ruimte om vrijuit te spelen, om alle kanten op te bewegen en te volgen wat er in je opkomt. Theater gerelateerd, geen ervaring vereist, nederlands, indien nodig ook engels gesproken.

Voor wie zich reeds op het pad begeven heeft van zelfontwikkeling, voor wie in overgave en vrijheid zichzelf wil zijn, ook onder ongebruikelijke omstandigheden als een sollicitatie, een lezing geven, bij een aanrijding, uitreiking van je eerste zwemdiploma of door een onhandigheid voor paal staan,.. voor wie meer wil spelen in het leven, bied ik in februari een prachtige tweedaagse workshop aan. Ze heet: Empty Space Durf het, om met niets (geen plan of voornemen of verhaal) in de lege ruimte te stappen en te volgen, dat, wat er zomaar in je opkomt of, indien er niets opkomt, om je innerlijke kritische zelf, eens uitgebreid en ongehinderd te laten uitspreken en bewegen. Dat maakt vrolijk en vrij.

In de lege ruimte is niets en tezelfdertijd is er alles ik vind er de grootste mate van vrijheid om te zijn wie ik ben om te leren kennen wie ik ook nog méér ben te wachten in stilte te bewegen, te laten ontstaan om te roepen of te fluisteren het is de weg van de dwaas

Wie is Lydia Petzoldt? Lydia is een mimespeelster en actrice. Ze speelde in talrijke producties en korte films. Ze is medeoprichter van Mimetheater Vitrine in 1991. Ze werkt als regisseur, als trainingsactrice, faciliteert Empty Space workshops en New Games. Ze is een coach voor ieder die zelfonderzoek wil doen.

Lydia houdt van ondersteboven denken en geeft fantastische feedback.

Wat gaan we doen?

De dag begint met dans, fysiek spel, het opbouwen van onderling vertrouwen en het met elkaar delen van dat wat actueel is voor je.. Na opwarmen begint het spelen; net als de figuur van ‘de Fool’ stap je het onbekende in, jij alleen in de lege ruimte vóór de anderen, je speelt dat wat zich aandient, hier en nu. Je zult beurtelings publiek of speler zijn. Het gaat nooit om kritisch en/of beoordelend zijn, het gaat wel om vrijheid in spelen. Het publiek is er om de speler te dragen. Ik kan, als begeleider/coach aanwijzingen geven die de oefeningen en het spel verdiepen.

Praktisch:

Lunchpauze om 13 uur Koffie en thee zijn aanwezig, breng je eigen lunch mee en/of iets lekkers om met elkaar te delen. Draag gemakkelijk zittende kleding, breng een warm vest of dekentje. Max aantal deelnemers: 7

LYDIA PETZOLDT SILLEM Tel: 06 5593 1797 www.mimenzo.nl Opgave: info@mimenzo.nl

Deel dit evenement

bottom of page