top of page

za 11 mrt

|

Lekkum

Fjoerman Gesloten Cirkel

Fjoerman biedt mannen in Fryslân een plek om te verbinden met andere mannen, met broeders. Het gaat over ontmoeten van de ander, maar ook van jezelf. Met het man-zijn en met het innerlijke vuur dat in ons allen brandt.

Fjoerman Gesloten Cirkel
Fjoerman Gesloten Cirkel

Tijd en locatie

11 mrt 2023, 10:00 – 17:00

Lekkum, Mearsterpaed 8, 9081 AK Lekkum, Nederland

Over het evenement

Fjoerman is een plek van ontdekken. Van onderzoek naar ons zelf. Naar ons man-zijn, in een veilige omgeving. Een omgeving van introspectie, van reflectie, van inspiratie en confrontatie. En bovenal een omgeving waar we onze harten openen, onze schilden afleggen. Om daarna met de ontdekkingen die we hebben gedaan we de wereld in te stappen. En daarmee tevoorschijn komen, de mannen die we diep van binnen zijn, stuk voor stuk uniek. Uniek in zijn kwaliteit, zijn talenten en uniek in zijn eigen waarheid… En het is de hoogste tijd dat die eigen waarheid gesproken, gezien en geleefd gaat worden.

De Gesloten Cirkel is anders dan onze open Fjoerman avonden. In de maandelijkse open avond kan iedereen kan instappen en uitstappen wanneer hij wil. De Gesloten Cirkel is een weloverwogen en bewuste stap. In die stap vragen we om jouw commitment, jouw toewijding. De belofte aan jezelf en aan je broeders om er te zijn – en te blijven. Op die manier bouwen we een broederband op.

Wat we vooraf weten, is dat we de diepte in gaan, te bekijken wat zich daar aandient. Want wat sluimert daar aan verlangens, aan hoop, aan frustratie en angst? Die diepte kan spannend zijn, vertrouw er dan op dat je gedragen wordt door je broeders. Je hebt het zelf te doen maar niet alleen!

We organiseren de Gesloten Cirkel samen. Erwin en ik nemen het voortouw met de eerste twee dagen. Die zullen in Centrum Pacha Mama georganiseerd worden. Daarna is het organiseren van de vervolgdagen iets wat in co-creatie in de groep wordt gelegd. Je neemt de verantwoordelijkheid op je om een dag te organiseren, of een deel van de dag jouw plek in te nemen als leider van de groep.

De data zijn:

  • 4 februari: De Cirkel Formatie, eerste bijeenkomst. (Pacha Mama)
  • 11 maart: De 2de bijeenkomst (Pacha Mama)
  • 22 april:  De 3de bijeenkomst (Eerste Co-Creatie)
  • Gereserveerd: 27 /28 / 29 mei één of twee dagen met overnachting (nader te bepalen)

De data hierna bespreken we in de groep die vormt, en de einddatum staat geplanned op:

  • 9 december De laatste bijeenkomst.

We willen de cirkel financieel toegankelijk houden, maar ook de ruimte hebben om een locatie, materiaal eten en drinken te kunnen bekostigen. Daarom vragen we een bijdrage van 75 euro per dag die we organiseren.

Op dit moment hebben zich inclusief Erwin en mij, 6 mannen gemeld voor de gesloten cirkel. En er zijn nog enkelen die het overwegen. Daar is nog tijd voor de komende weken, maar het is ook een kwestie van, if not now, then when? Heb je behoefte om je twijfels te delen, dan kun je bij mij of Erwin terecht voor een telefoontje.

Heb je nog andere, praktische vragen, stuur ze per mail. Dan hoor je van ons.

Wij kijken uit naar je aanwezigheid in de cirkel, en verheugen ons op een mooi jaar in Broederschap.

De avond vind plaats in Centrum Pacha Mama, Mearsterpaed 8 in Lekkum. We vragen voor de avond een vrijwillige bijdrage: deel wat voor jou naar waarde voelt en haalbaar is.

Graag horen we van je of we op je kunnen rekenen!

Heb je nog verdere vragen, schroom dan niet om een bericht te sturen.

Graag tot gauw!

Martin & Erwin

Deel dit evenement

bottom of page