top of page

zo 31 dec

|

Lekkum

Despacho Oud&Nieuw

Met deze ceremonie laat je los wat je graag wil achterlaten in 2023 en breng je jouw dromen en intenties voor 2024 in het vuur!

Despacho Oud&Nieuw
Despacho Oud&Nieuw

Tijd en locatie

31 dec 2023, 14:00 – 16:00

Lekkum, Mearsterpaed 8, 9081 AK Lekkum, Nederland

Over het evenement

Een despacho is een offerande aan moeder Aarde, de spirits en lichtwezens. Een despacho wordt gemaakt ter ering, transformatie, als uiting van dankbaarheid, voor wensen en gebedjes. Een perfecte ceremonie dus, zo vlak voor het nieuwe jaar begint. Hier & Nu kun je achterlaten wat je niet meer dient en wensen voor het nieuwe jaar inbrengen. Dat doe je niet alleen voor jezelf, maar ook voor de Aarde, voor je voorouders, vrienden en familie. 

Claasje Kos, Inca Sjamaan en oprichtster van Pacha Mama, deelt deze ceremonie in het Let's start 2024-weekend. Heb je geen kaarten voor het weekend? Dat maakt niet uit! Deze ceremonie is vrij toegankelijk; voel je welkom!! 

Hoe de ceremonie gaat 

  • Op een blad papier wordt met natuurlijke ingrediënten een kleurrijke mandala gemaakt. Iedere aanwezige krijgt 3 blaadjes (kintu’s), deze vertegenwoordigen de 3 basale krachten uit de Andes traditie; Wijsheid (yanchay) Liefde (munay) juiste Aktie (llankay).
  • In deze blaadjes blaas je met je intentie datgene in wat je kwijt wilt, je dankbaarheid en gebedjes. Tevens blazen we onze wens in hoe we de wereld willen zien en ons leven willen inrichten; Dreaming the World into being.
  • Als de kintu’s ingeblazen zijn dan worden deze in de despacho gelegd. Met de ingrediënten wordt de despacho opgemaakt. Alle aanwezigen kunnen hieraan deelnemen.
  • Als de despacho klaar is wordt deze dichtgevouwen en in een doek gedaan . Vervolgens wordt het energieveld van de aanwezigen hiermee schoongeveegd zodat mogelijke blokkades worden opgeheven en de energie weer volop kan stromen. 
  • Een despacho kan vervolgens verbrand, begraven of in het open water gelegd worden. Als de despacho aan èèn van de elementen wordt toevertrouwd worden de wensen en gebeden aan de moeder Aarde, de spirits en lichtwezens verzonden. 

Door: Claasje 

Wanneer: zaterdag 30 en zondag 31 december 2023

Tijd: 13.00u - 14.30u 

Plaats: Centrum Pacha Mama, tuin & lobby 

Aanmelding via: sjamanismefriesland@hotmail.com

Deel dit evenement

bottom of page