top of page

za 25 mei

|

Zwaluw

Contact Improvisatie

Een speelse combinatie van geïmproviseerde partnerdans, krijgskunst en meditatie!

Contact Improvisatie
Contact Improvisatie

Tijd en locatie

25 mei 2024, 13:30 – 17:00

Zwaluw, Mearsterpaed 8, 9081 AK Lekkum, Nederland

Over het evenement

In drie workshops exploreren we alle zintuigen, rekken, strekken, spelen, rollen, struikelen en weer opstaan!  Contact Improvisatie gaat over non-verbaal, subtiel balanceren, zonder plan. Evenwicht tussen twee lichamen creëert ware kracht en flexibiliteit. 

Voordat je je kan overgeven aan en vertrouwen op de ander, gaan we eerst op een dieper niveau vertrouwd raken met ons eigen lichaam. Daarmee begint elke les. Door te luisteren naar het lichaam, creëren we nieuwsgierigheid en kunnen we elkaar op nieuwe manier ontmoeten. Een uitnodiging om helder en open aanwezig te zijn in het contact met jezelf en de ander.

Laat je in deze 'dans' meenemen door Paul Bronwasser, hij is lichaamsgericht therapeut, masseur en heeft  brede ervaring in yoga & ontspanning, qigong en houdingsintegratie. Bovenal DANST hij graag! Ervaring is niet nodig, deze workshop is geschikt voor alle leeftijden.

Keep yourself in a state of not knowing what you are doing...

Nancy Stark Smith

Een intrigerende quote over de bijna ondefinieerbare essentie van Contact Improvisatie: een speelse combinatie van geïmproviseerde partnerdans, krijgskunst en meditatie. De kunst van het verkennen van de zwaartekracht, gewicht en tegenwicht, stilte, vertraging.

Contact Improvisatie werd in 1972 ontwikkeld door de Amerikaanse danser choreograaf Steve Paxton. Puttend uit zijn aikido ervaring, wilde hij grenzen verkennen en verleggen. Basis is verkenning van het eigen lichaam in relatie tot anderen, aanraking en bewegingsbewustzijn. Niet met enig resultaat of doel, maar ‘om met de juiste energie tegemoet te komen aan de voortdurend veranderende situatie in je omgeving’.

Door: Paul Bronwasser

Data: zaterdag  20 april, 25 mei en 15 juni

Tijd: 13.30 – 17.00 uur 

Plaats: Zwaluw 

Bijdrage:  € 35,- per workshop (3x voor € 100,- ) 

Je kan per keer invoegen. Belangstelling maar geld een bezwaar: laat even weten. Vragen? Bel met Paul Bronwasser: 06 – 55871666

Reserveren via Hipsy, of bericht Paul! 

Deel dit evenement

bottom of page