top of page
Quechua inheemse vrouwen

Nusta Karpay

 

We zitten in een omslag van mannelijke naar meer vrouwelijke kracht. De vrouwelijke energie is lang verborgen geweest, echter we kunnen de kracht van de vrouwelijke energie steeds vaker waarnemen.
De tijd is aangebroken dat er balans komt in onze persoonlijke, vrouwelijke en mannelijke energie, zodat we ons en onze kinderen beter kunnen voorbereiden op de nieuwe mens en op alle veranderingen die ons te wachten staan.
Zoals vele wijze mannen uit andere natuurvolkeren ontvingen ook de Qero sjamanen (paqo’s) in Peru, signalen dat de tijd is aangebroken om de vrouwelijke energie te activeren en te stimuleren. In navolging hierop hebben paqo’s in 2010 de Nusta Karpay initiaties doorgegeven aan westerse mensen. Tot die tijd waren deze initiaties voorbehouden voor de eigen gemeenschappenin het hoge Andesgebergte.

De Nusta Karpay is een prachtige inwijding om de balans tussen de vrouwelijke en mannelijke energie in gang te zetten of te versnellen.
Er zijn 144 Nusta godinnen. Bij deze workshop worden de initiaties van de 7 belangrijkste Nusta godinnen van de Inca’s en vrouwelijke helpers van Pacha Mama (moeder aarde) doorgegeven.
Deze  initiaties van de Nusta godinnen brengen zowel mannen als vrouwen weer in balans met de mannelijke en vrouwelijke energie. De Nusta’s brengen ons niet alleen in balans maar zij zorgen er ook voor dat we dichter bij onze eigen kern komen. Zij halen de god of godin in ons omhoog. Je gaat zien wie je werkelijk bent.
De kracht van de Nusta energie ondersteunt en versnelt je spirituele groei en je verbinding van Pacha Mama (Moeder Aarde).

De Nusta Godinnen hebben elk hun eigen kracht, ieder van hen brengt de kennis, wijsheid en licht in ons naar boven. Je gaat zien wie je werkelijk bent en je wordt op een diep niveau verbonden met Pacha Mama. Je zult op een positieve manier een nieuwe balans in je leven vinden.
De zeven Godinnen zijn verbonden met onze chakra’s:
Mama Ogllio, godin van de aarde en wijsheid (rood)
Mama Muglia, godin van het water en het bloed (oranje)
Mama Simona, godin van het vuur en de oorsprong (geel)
Mama Theresa, godin van het hart en de liefde (groen)
Maria Sakapana, godin van de wind en de communicatie (turkose)
Huana Huaman Tikllia, godin van de visie (blauw)
Thomassa Huaman Tikllia, godin van het licht en de vrijheid (paars)

Je bouwt in deze workshop je eigen mesa. Dit is een medicijnbundel die bestaat uit zelf gevonden/gekozen stenen. Deze mesa kan je tot grote steun zijn tijdens je proces maar ook zeker daarna. Je mesa wordt een deel van jou.

Deze workshop wordt in het weekend gegeven. Na dit weekend volgt nog een Blossomingday. Op deze dag worden de zaden die gezaaid zijn en tot ontwikkeling zijn gekomen, tot bloei gebracht. De datum wordt in overleg met elkaar vastgesteld.

 

Kijk in de agenda voor de komende data. 

Door: Inca Sjamaan Claasje Kos
Kosten: € 170,- voor 2 dagen incl. materiaal
Blossomingday: € 70,-
Opgave: sjamanismefriesland@hotmail.com

 

bottom of page