top of page

sjamanisme

beautiful-shamanic-girl-playing-on-260nw-1682890798.jpg

Wat is
Sjamanisme?

paco.jpg

De aandacht van de mens was voornamelijk gericht op zijn relatie met de omgeving, met planten en dieren, en met zijn eigen levensenergie. Weten welke planten je sterk maken of waar je ziek van wordt of dood aan kan gaan.
Het karakteristieke kenmerk van het sjamanisme is dat altijd uitgegaan wordt van het geheel, de gehele mens, de mens in relatie tot zijn omgeving, familie, de stam, de natuur en de kosmos. De basis is de totale balans.

 

Als iemand ziek was of als de oogsten mislukten of de jacht geen succes was, dan werd de oorzaak gezocht in een verstoring van het totale evenwicht en dan werd door de sjamaan geprobeerd om dit evenwicht te herstellen.
Het sjamanisme is volstrekt universeel. Duizenden en duizenden jaren kwam het over de hele wereld voor. Er ontstond een vorm van sjamanisme waarbij werdt gewerkt met de spirits van de natuur, hemellichamen en de voorouders het verwerven van hun wijsheid, ervaring en bescherming.

Hoewel het sjamanisme als geneeskunde wereldwijd voorkwam, is het wegens politieke maar vooral vanuit religieuze overwegingen, overal getracht uit te roeien; denk aan heksenverbranding en boekverbranding. Daar waar het christendom minder dwangmatig werd bedreven daar bleef het sjamanisme bestaan. Inmiddels weten we dat christendom en sjamanisme elkaar beslist niet in de weg zitten.
De oeroude sjamanistische kennis wordt weer opnieuw aan de westerse maatschappijen overgedragen.

 

Claasje Kos, pampamasayok-Inca sjamaan

Workshops, cursussen en activiteiten met betrekking tot Sjamanisme. 

De oorsprong van het sjamanisme loopt parallel met de geschiedenis van de mensheid. In de oertijd leefde de mens in een ecologische verbinding met de natuur en was hij voor zijn overleving ook afhankelijk van de manier waarop hij voor de natuur open kon staan; zich oriënteren vanuit 4 windrichtingen, luisteren naar elk geluid, waar de wind vandaan komt, weten en voelen waar gevaar dreigt en welke plekken veilig of onveilig zijn, ruiken waar water is, weten wanneer het gaat regenen, wanneer het volle maan is, hoe de sterren staan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


VUUR CEREMONIE

Sinds het vroege bestaan van de mensheid wordt bij volle en/of nieuwe maan vuurceremonies gehouden.
In de westerse wereld (her)ontdekken steeds meer mensen de kracht van een vuurceremonie en wordt deze ceremoniële traditie in vele landen in ere hersteld.
Een heilig vuur wordt als zeer reinigend en transformerend ervaren. Een vuurceremonie brengt verbinding tot stand. Verbinding van mensen onderling en over de hele wereld, maar ook verbinding met de natuur, de elementen en spirits.


Door: Mika 
Kosten:  vrijwillige bijdrage
Wanneer:  bij volle maan, ’s avonds om 19:30
Locatie: Centrum Pacha Mama, Mearsterpaed 8, Lekkum

2

MUNAY KI

Munay betekent liefde en Ki betekent kracht. De definitie van Munay Ki is:
ik schenk en ontvang de kracht van liefde.

Deze workshop duurt 2 dagen en wordt bij 4 of meer aanmeldingen in overleg ingepland. Tijdens deze workshop krijg je de instrumenten aangereikt  en leert deze te gebruiken om deze levens filosofie zelf toe te kunnen passen op je eigen bestaan.

De kosten bedragen  E 170,- 
Excl. Overnachting  en maaltijden
Deze workshop wordt geleidt door Inca sjamaan Claasje Kos

3

NUSTA KARPAY

Je bouwt in deze workshop je eigen mesa. Dit is een medicijnbundel die bestaat uit zelf gevonden/gekozen stenen. Je mesa wordt een deel van jou.
Deze workshop wordt in het weekend gegeven. Na dit weekend volgt nog een Blossomingday. Op deze dag worden de zaden die gezaaid zijn en tot ontwikkeling zijn gekomen, tot bloei gebracht. De datum wordt in overleg met elkaar vastgesteld.
 
Kosten: € 170,- voor 2 dagen incl. materiaal
Excl. overnachting & maaltijden / Blossomingday: € 70,-
Door: Inca Sjamaan Claasje Kos

4

RITE OF THE WOMB

The Rite of the Womb (Baarmoederritueel volgens sjamanistische traditie) is een mooi geschenk aan jezelf. Dit reinigings ritueel  is bedoeld voor zowel mannen als vrouwen. 
De workshop duurt 5 uur  en wordt een aantal keer per jaar aangeboden.  of in overleg bij 4 of meer deelnemers meer informatie en aanmelden hieronder.
 
De kosten bedragen   65,- 
Excl. Overnachting  en maaltijden
Deze workshop wordt geleidt door Inca sjamaan Claasje Kos.
 
 

5

MEDICIJN SPIRAAL

Het Medicijn Spiraal is een reis in jezelf waarbij je in contact komt met de eeuwenoude tradities van wijsheid, kracht en liefde waarbij je tools krijgt aangereikt voor zelf ontdekking en transformatie. Deze tools zijn overgedragen door de afstammelingen van de Inca’s. In de westerse maatschappij zijn deze verborgen of zelfs zoekgeraakt.

Medicijn Spiraal o.l.v.: Claasje Kos (Inca Sjamaan-Pampamisayok)
Kosten per weekend. incl. programma, initiaties, overnachtingen en maaltijden: € 280,-Locatie: Centrum Pacha Mama, Mearsterpaed 8, 9081 LK Lekkum
Meer informatie of aanmelden klik de knop hieronder.


6

DESPACHO

Een despacho is een offerande aan moeder Aarde, de spirits en lichtwezens. Een despacho wordt gemaakt ter ering, transformatie, als uiting van dankbaarheid, voor wensen en gebedjes.
Voor elke gelegenheid of gebeurtenis kan er een despacho worden gemaakt; huwelijk,   geboorte, overlijden, jaarwisselingen, inwijding nieuwe huis, balans, liefde, enz.

Elke despacho is uniek. Dat wil zeggen; al maak je 5 despacho’s voor een huwelijk de uitkomst zal er steeds weer anders uitzien, terwijl de intentie hetzelfde is.

Door:  Claasje Kos – Inca Sjamaan (Pampamisayoq)
prijzen in overleg.
Voor meer info of aanmelden klik de knop hieronder.

6

MESA & VERZORGING

Wat is een mesa? simpel gezegd een bundel stenen, Deze stenen staan centraal bij de rituelen die je uitvoert in het sjamanisme.
Deze workshop is bestemd voor mensen die, bijvoorbeeld de Nusta Karpay workshop hebben gevolgd of op andere wijze een mesa hebben opgebouwd of aan het opbouwen zijn.

Kosten:  € 60,00
Door inca sjamaan Claasje Kos
Voor meer info & opgeven klik de knop hieronder.

mesa faya_edited.jpg
munay ki.jpg
Quechua inheemse vrouwen
medium_womb_blessing-1-300x245.jpeg
paco.jpg
despacio.jpg
mesa.jpeg
bottom of page